Enhed og Holisme..

vi tror vi kan analysere og regne alt ud, min pointe er, at Det Vi tror er "videnskabligt" bevist og endegyldigt, er ifølge Einstein og moderne Kaosteori og kvantefysik (det At Jorden evt. Godt kunne være et elektron i et Atom med Solen som kernen og at der evt. Kunne være Flere universer, end vi kender..) Objektivt og relativt, Det at det er " øjnene der ser" (Gennem et par blå solbriller er alt jo blåt..)og at man kan ikke vide alt, det er simpelthen umuligt for den menneskelige hjerne, og som de mere Humanistiske fag, påpeger, ved vi f.ex. Ikke e sgid om OSSELV!! Man kan som sagt ikke vide alt og der er ret godt, ellers var vi maskiner, uden evne til at tænke selv og uden fantasi eller den "lille menneskelige faktor" der hedder nød og tvivl, som jo tit er ret givende for opfattelsen, fantasien og fremskridtet!! Det er Lissom en bus, når nogle (hjerneceller) går ind, går der nogle ud!!


Og vi må huske at meget af det vi tror vi "ved" er enten blind tro på "videnskaben" eller på anden måde "overført" og "Indlært" "viden, som vi ikke selv har erfaret og kommet frem til, og at vi Jo skal Tænke Selv!!! Og vi bør være stærke nok til osse at tvivle og "man skal prøve sine ånder". Som der står i biblen, men selvom der jo står så meget (sludder, red.) er det ifølge humaniora og filosofi, IKKE bevist at der IKKE er en gud..

Og selvom mange her i Norden er såkaldt "intellektuelt overstimulerede" (det viandre kalder stressede, eller i syv sind), ved vi at hjertet er essensen og Enhed for kroppens forskellige egenskaber, entegrerer dem, husker dem og er center for lykkefølelser og bl. A. Taknemlig og Stolthed  og kærlighed o.s.v..

kroppen ( og dermed "kejserorganet" hjertet) er sjælens Tempel og selvom vi (selvfølgelig og med undtagelser og menneskelige forskelle..) ved, at vi ligner hinanden på at vi har tre "hovedchakraer" Nemlig hovedet (entellekt, fantasi og koordination o.s.v., ) Hjertet (følelser lykke sorg, osv.) og Rodshakra = Sexualiteten, hænger det hele sammen i Een kerne, Een "totalitet" eller Enhed, natur eller sjæl, om man vil, hva´vi end vælger at kalde "Det"..Selv", ( som vi normalt kalder kroppen, og som ER I kroppen, men indeholder så meget mere end øjet kan se..

Har du ikke nogensinde følt at du ikke kan se "Digselv" eller at andre ikke forstår hvem du er "indeni" ?; så ved du nok hvad jeg mener..

Ikke sådan at vi alle skal være eens , selvfølgelig ikke, det er jo netop det spændende ved at være mennesker at vi kan lære af og beundre hinanden, diskutere og (Måske) blive enige..Eller i det mindste mødes og indgå et ret godt forlig ??

Eller endog blive facineret, så facineret at vi blir Forelskede!!!


Så, kære læser, selvom Psykiaterne behandler os (stadigvæk, desværre.) Rent videnskabeligt og "patologisk , KAN det faktisk være at vi HAR en sjæl og en bevidsthed, der med kroppen og seksualiteten, har brug for den Samling" "entegretet, vi normalt kalder hjertet..blodet banker,rundt som en puls, en balance, og når vi elsker, (som i den grad jo osse er en slags 'essens" og Et = og +), er det livgivende, og er det hjertet vi elsker med, blodet får pikken til at rejse sig og mensis og det, det nye lille barn er jo et Mirakel, som er svært at forklare meen mon ikke det osse har med hjertet at gøre..som du nok forstår, må Man enten specialisere sig,for at vide alt om eet emne, mens man kan være mere fleksibel og lidt mere "universel" og holistisk hvis man vil vide "lidt af hvert' og det gi'r selvfølgelig lidt mere "Samling" og mere "rød tråd" meen som du nok forstår, ved man så kun "lidt" af hvert, sådan er mennesket, og hjernens kapacitet indrettet..


Alt dette, ikke for at "spille smart" eller dupere nogen..Jeg er ikke "Skolemester" og jeg ved ikke alt, og dette er ikke førstehåndsviden altsammen; Men fordi vi skal tænke selv og fordi jeg jo ikke hopper over hvor gæret er lavest, for enhver omvej er både mere spændende og mere lærerig...

Og for at skinne lidt "Lys" i mørket på den vej hvor nogle måske er gået lidt galt eller bare er i tvivl og fortabt ..Ren Oplysthed og kun viden , men kan måske bruges, eller erkendes, i d m.

Vi er jo allesammen mennesker der kan li´at gi´og at ta´imod OG for at slå et slag for menneskeligheden og ENHEDEN  "Ikke" hele tiden  "at vælge" ..ikke hele tiden Kontrolfreak der jo alligevel ikke KAN kontrolere alt, Ingen fordom eller dom overhovedet; Men efter mottoet "Een for Alle Og Alle for Een"

bare for at oplyse, hvilket jo ikke er det samme som at tænke selv OG alle har lov at kritisere og tvivle på ovennøvnte, JEG har ikke patent på sandheden og påråber mig og alle mennesker retten til at for det første, tænke selv , og tvivle På OG kritisere ALT !!!

Hans/2016

Nyeste kommentarer

11.04 | 09:39

Du skriver fantastisk levende og det er bestemt interesant at læse. Om jeg s...

18.11 | 22:02

Der er nogen der lytter, fx. helt fra Honduras.

21.02 | 19:03

Skønt med et menneske der har en mase på hjertet

29.03 | 19:53

Jeg syn´s at denne side er vild for syg, især Alberte..(Luna)...