Det handler om kompromis..

Politik og religion handler i hovedtræk om to ting, Kærlighed og penge..Det er hjerte og sjæl "mod" eller rettere "Med" intelligens og fornuft og to modsætninger der i deres essens og i historiens forløb, ikke har eller har haft ret meget tilfælles..Man kan vælge "mere" det ene eller "mere" det andet, men som udgangspunkt og som Grundtvig o.a. kæmpede for hele livet, er det den største sandhed og i alles interesse at ALLE for sin del af begge dele..ALLE har brug for både penge og kærlighed, det kan IKKE diskuteres!

Men vi har både religionsfrihed OG frie valg i DK og om man hælder lidt til den ene eller anden side er selvfølgelig OSSE ok, vi må bare forstå at disse almene behov er UNIVERSELLE (Som Jung ville ha´ sagt..) og at ALLE skal ha´ Helst så meeget så muligt af BEGGE DELE!! Og at vi jo samtidig med at vi jo skal være "voksne og følsomme" og tage ansvar, OSSE har et ansvar for vores medmennesker , syge gamle o.s.v...OG "de bredeste skuldre skal bære mest"..Det betyder ikke bare at De rigeste skal betale mere i skat men osse at ansvar gi´r magt og indflydelse..At folk som Grundtvig, Palme og Ghandi m. m. fl. IKKE havde fået det store ord hvis de ikke havde TAGET ANSVAR!!

I gl. var det lidt anderledes og "Penge" og intelligens og især Oplysning var forbeholdt "De få" Eliten "Herremændende" som så "dominerede" de forholdsvis fattige og sagesløse "Kristne".."Adel forpligter" som man sagde men "Slægter henganges og skikke forgår" Jo osse, som Grundvig, Fidel Castro Ghandi o. m. a. menneskerettighedsforekæmpre jo har kæmped for at nedbryde "Muren" og nærmest "Forbandelsen" meelem " De "Små" kristne og de mere "Dominerende" herremænd..og i dag er vi JO alle kristne og foråbentlig ansvarlige og voksne nok til at se fornuften i, at alle skal "ha del i kagen" mens at alle skal opføre sig respektfuldt og være Sociale..Og dele med alle, I hvert fald sådan circa, Ikke sandt ?? Det handler om oplysning, isør om rettigheder og ens menneskelige hvilkår og den, nogengange lidt svære kunst, der hedder "Den gyldne middelvej" og ballance og Kompromis og "Sol og vind lige"..Men så svært er det heller ikke "Når man én gang HAR lært at køre på cykel" som man siger og ærligt talt, er der overhovedet nogen her der er væsentligt uenig med ovenstående, nej vel, vi er født med samme "Chance" og lige hvilkår og "Herremændendes tid" ER forbi,..

Men det betyder desværre osse at nyRige og "Newbees" osse skal lære det og det er jo, som vi lige blev enige om, ikke svært at forstå, meen, nogengange er der langt fra ide til handling OG DET SKAL INDARBEJDES i osalle!!!!

Som sagt "Ansvar gi´r  magt" og "magt kræver ansvar"

Et ansvar, og lad os dog bare bruge det mere diplomatiske ord en "Indlydelse" som VIALLE skal være med til og en del af..

DEL HVIS DU ER ENIG!

Nyeste kommentarer

11.04 | 09:39

Du skriver fantastisk levende og det er bestemt interesant at læse. Om jeg s...

18.11 | 22:02

Der er nogen der lytter, fx. helt fra Honduras.

21.02 | 19:03

Skønt med et menneske der har en mase på hjertet

29.03 | 19:53

Jeg syn´s at denne side er vild for syg, især Alberte..(Luna)...